lauantai 16. heinäkuuta 2011

Kotitottista

Pienet kotitottissessiot tehtiin tänään, sitten tuleekin koiruuksilla viikon loma kaikesta treenistä (jota nyt ei niin huimaavan paljon ole ollut muutenkaan...).

Liinalle tein esineruutua silmällä pitäen esineennostotreeniä. Ensin yritin sillä samalla taktiikalla, jota olen käyttänytkin, että useita esineitä ympärille ja koira niitä nostamaan. Kyllähän Liina niitä nostaa ja tuo, mutta saattaa vaihtaa esineen toiseen, eikä toiminta ole erityisen sujuvaa ja nopeaa. Koska nämä treenit on pysynyt samanlaisina jo pitkään, totesin, että jonkun täytyy muuttua, ja jos se ei ole koiran käytös, se on sitten harjoituksen rakenne. Muistelin, miten Jarin opastuksella tuossa keväällä lähdettiin Sulon nouto-ongelmaa ratkomaan, ja siellä oli avaimena sujuva nostamiskäytös, ja Jaria eilisten jälkitreenien yhteydessä konsultoinkin esineruutuharjoitusten rakentamisesta. Joten yhdellä esineellä sitten Liinankin kanssa vain nostamista. Naksutin ensin esineen suuhun ottamisesta, ja jätin myöhemmissä sessioissa naksun pois. Ensin annoin Liinan pudottaa esineen, mutta se käteen työntäminen on niin vahva käytös, että se tuli aika luonnostaan mukaan. Tämä oli hyvä harjoitus, sillä toiminta kävi paljon sujuvammaksi ja nopeammaksi, kuin noissa usean esineen treeneissä. Lopulta tein pari sessiota myös kahdella esineellä.

Tehtiin myös parit maahanmenot liikkeestä, joka yhä epävarma, joskin paranemaan päin, luoksetuloja, sekä vähän seuraamista. Seuraamistreeni ei ollut oikein onnistunut, sitä katsottiin ihan tuossa iltasella, ei ollut vireystila enää sopiva siihen. Seuraamiseen Liinan vire on oikeasti pakko saada ylös. Luoksetuloissa tehtiin erikseen eteenistumisia lyhyeltä matkalta sekä vauhtiluoksetuloja, joissa vahvistin vauhdin pakoon lähtemällä. Otin paosta kerran eteen, kahdesti palkkasin vapaasti.

Sulo teki myös. Tein noudon ihan tuosta vaan kylmiltään, ekalle varasti, hain pois, heitin uudestaan, palkkasin odottamisesta ja päästin hakemaan. Lähti hyvin, tarttui hyvin, palautti ravilla ja istui eteen. Se oli meidän mittapuulla jotakuinkin täydellinen suoritus, joten mitäpä sitä enää hinkkaamaan. Musta tuntuu, että Sulolle ei ainakaan kannata mitään, mikä on jo sellaisenaan tarpeeksi hyvää, jankata liikaa, vähemmällä treenillä motivaatio pysyy paljon paremmin yllä. Tein kaikki jäävät läpi, jotka meni myös ensimmäisellä oikein. Seuraaminen alkoi rakoilemaan, joten siitä vähän muistutteluja. Eteenmenoja pariin otteeseen lelulle. Toinen eteenmeno oli yhden session eka liike, olin vienyt pallon pihan toiseen päähän valmiiksi, ja lähetin Sulon eteen, ja sehän meni vauhdilla.

Sulon tottikset on nyt kivassa mallissa, ennen kaikkea meillä on molemmilla hyvä fiilis ollut niiden suhteen. Hyppy- ja estenoutoa pitää nyt käydä harjoittelemassa vielä. Liinan osalta jatketaan tekniikan tekemistä etenkin noihin jääviin, ja kotipihassa katsotaan tällä taktiikalla noita nostotreenejä. Nopeus ja sujuvuus on Liinan kanssa nyt kaikki kaikessa; mitä tahansa sen kanssa tekeekin, täytyy treenissä olla vauhtia. Seuraaminen on erityisesti sellainen liike, että se vaatii hyvän tunnetilan, ja sitä meidän pitää nyt vaan hakea. Kentillä pitäisi jaksaa käydä, ja erityisesti muiden valvovan silmän alla. Liinan kanssa treenisessiot on syytä pitää todella lyhyinä, mikä tietysti edellyttää sitä, että sen saa hyvään tunnetilaan edes siksi lyhyeksi aikaa. Yksinkertaisia käytöksiä, joissa on mahdollista tehdä useita sujuvia toistoja peräjälkeen ja samalla korkea vahvistetiheys, niitä me todennäköisesti nyt tarvitaan.

3 kommenttia:

  1. Moikka :)

    Meijän blogin osote on muuttunu, uus on:

    http://delunasdogs.blogspot.com/

    jos kiinnostaa käydä lukemassa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Sinne suuntaan siis :)

    (Ymmärsinkö muuten oikein, että ette kuitenkaan ole muuttamassa Jkl:än?)

    VastaaPoista
  3. Joo muutetaan vasta ens vuonna ku saan kandin (toivottavasti) suoritettua tänä vuonna. Ois ollu kiva päästä yhessä treenaa!

    VastaaPoista