lauantai 17. joulukuuta 2011

Joulukuiset jälkitreenit

Tiesinhän minä, että tänä talvena ei ainakaan alkutalvi tulisi olemaan samanlainen hyvä talvi, kuin kaksi edellistä. Todennäköisyysmatematiikkaa. Mikä merkitsee sitä, että maastokausi on pidentynyt, valon riittävyys vain harmillisesti rajoittaa harjoittelua. Meillä on siis vähän lunta, paikoin paljasta. Eihän tuo jälkiharjoittelu ihan optimaalisissa oloissa tapahtunut, paikoin askeleet näkyy lumessa selvästi, mutta saivatpa koirat pääkopalle vähän harjoitusta ja mielenvirkistystä. Onnellisilta ainakin vaikuttivat jäljelle pääsemisestä.

Molemmilla janat, 2 keppiä ja pituutta muutama sata askelta. Ei ehtinyt vanhenemaan kuin sen ajan, mitä toisen jäljen tallaaminen/ajaminen kesti. Liinalla n. 15 m jana, Sulon jana vajaassa kymmenessä metrissä. Kummankaan työskentely ei ollut supertarkkaa, mutta eihän sitä noin tuoreilla jäljillä voi odottaakaan. Janoihin olin tyytyväinen, Liinakin on alkanut etenemään suoraan. Taisi vähän oikaista jäljelle. Sulo ei häröillyt juurikaan; nämä lyhyet janat on saattanut tehdä sille ihan hyvää. Suunnan päättelyssä ei kummallakaan ollut ongelmaa. Sulon häröilyn vähenemiseen saattoi vaikuttaa myös 50 metrin seuraamispätkä, minkä se teki ennen kuin pääsi jäljestämään. Tiedä tuosta. Sulo nosti molemmat kepit, siinä ei sanomista. Liina ilmaisi ensimmäisen, mutta seuraavasta eli viimeisestä meni ohi. Kun tultiin polulle, pyysin sitten Liinaa etsimään sen kepin. Löytyihän se, palkkasin. Mietinnässä siis yhä edelleen, miten tehdä kepeistä SE juttu ja niiden löytymisestä suuri huolenaihe koiralle. Ehkä treenaan Liinan kanssa vain kahden kepin kanssa, ja lisään keppejä vasta, kun se nostaa kaksi luotettavasti? Pohdintaan tämä.

Lisäksi esineet. Syvyyttä vajaa 50, leveyttä muutama metri. Vein molemmille esineen valmiiksi. Esine oli mieluinen narupallo, ja molemmat irtosi hyvin, paikansi nopeasti ja toi ongelmitta. Sulolle voisin nyt ainakin vetää sellaisen diagnoosin, että se esineen laatu (mieluinen/ei niin mieluinen) vaikuttaa aika paljon sen tuomishalukkuuteen. Pitänee siis tehdä helpohkoja harjoituksia vaikeilla esineillä, eli toisten koirien mähläämillä, kosteilla esineillä, hankalasti nostettavilla, metalleilla... Ja toki Liinalle samaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti