keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Liina kävi kuvissa

Liinan kanssa käytiin maanantaina Ventelällä joukkokuvauksessa. Päivä oli pitkä ja uuvuttava, onneksi älysin napata jääkaapista lihapiirakan mukaan; joskin uuvuttavuus ilmeni ennemmin sillä henkisellä puolella, ja huipentui kaikkien kerääntyessä kuuntelemaan koirien tuloksia viimeisenkin koiran tultua kuvatuksi.

Kultapapu D-pentueen tyttöjen kuvat oli kaikilla hyvät! Kuviin lähtivät siis pentueen kaikki kolme tyttöä. Odotusarvona taisi kaikilla olla lonkista A:ta ja kyynäristä nollaa. Myöskään lanneranka-ristiselkä-alueella, olissa tai polvissa ei havaittu poikkeavuuksia lukuunottamatta Liinaa, jonka ristiselässä oli "kynnys", eli jonkinasteinen ahtauma (minä vasta opettelen näitä luustotermejä, joten pahoittelen amatöörimäisiä ilmauksia). Ventelän mukaan muutos on rotutyypillinen eikä sen olemassaolosta pysty ennustamaan vaikeuksien mahdollista syntymistä myöhemmällä iällä. Joka tapauksessa tieto on hyvä, jos selkäoireita joskus ilmaantuu, niin tietää ainakin mitä lähteä ensimmäisenä tutkimaan.

Valitettavasti kaikilla tulokset eivät olleet yhtä hyviä, oli löysyyttä lonkissa ja muutoksia kyynärissä, pahimmillaan molempia :( Ihmetyttää kieltämättä, että puolivuotiaana välikuvissa tervekyynäräiseksi kuvattu koira saa vuoden iässä kyynärästä mahdollisen kakkosen tuomion.

Liinalla näkyi yhä tulehdusta luissa parissakin kohtaa, eli panosteiittivaivasta ei olla vielä päästy eroon. Kipulääkekuuri on kuitenkin loppunut, eikä Liina onnu enää. Myöskin Diksu-siskolla on ollut panosteiitista johtuvaa ontumista.

Mitään ihmeempää ei olla ehditty touhuamaan muutoin, tänään kävin hiihtämässä koirain kera tossa lähiteillä. Otin Liinan pari kertaa kiinni ja kokeiltiin, miten se vetäminen lähtee sujumaan. Sujuihan se! Takaisintullessa Liinan vetomatka venähti vähän aiottua pidemmäksi, sillä koirat otti hirmu spurtin kotia kohti, Liinaa ei ollut toivoakaan saada hiljentämään, mutta kun Sulon sain vihdoin hidastamaan, tajusi Liinakin ruveta kuuntelemaan "suhinaa korvissaan". Mutta ihan hyvin tuo vetohomma tuntuu Liinan kanssa käynnistyneen, josko me ensi talveksi saataisiin tästä ihan oikea talvilaji! (Sulon kanssa vetohiihtohaaveet on koko lailla kuopattu; se lähti korvat luimussa karkuun kun näki mun kaivavan vermeitä esille. Se vaan inhoaa valjaita niin syvästi...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti