perjantai 16. syyskuuta 2011

Liina, työkoira ja muuta viikon varrelta

Olin alkuviikon maastoreissulla, Liina mukanani. Meillä oli oikein mukava tyttöjen reissu! Liina on joskus ollut vähän masentuneen oloinen ollessaan ilman muuta porukkaa reissun päällä, mutta nyt ei mitään tällaista ollut havaittavissa, päinvastoin, Liina tuntui oikein nauttivan saamastaan täydestä huomiosta, ja kerjäsi metsässä koko ajan leikkimään. Jos ei muuten saanut huomiotani, se hyppi selkää vasten, kantoi keppejä, haki niitä, taisteli niistä innoissaan... Liina yritti aktivoida mua tuijottelemalla, mutta lähdin Liinan leikkiin mukaan vasta, kun se esim. tarttui keppiin ja toi sitä mua kohti. Liina alkoikin kivasti aktivoitua mua kohtaan, ja hoksasi, että saa mut jatkamaan leikkiä tuomalla keppiä mulle, eikä vain seisomalla. Kai se on niin, että Liina jää kotona vähän Sulon varjoon, Sulo on kuitenkin noiden leikeissä aika selkeästi se hallitseva osapuoli, mikä voi osaltaan vaikuttaa siihen, että Liina vaikuttaa välillä "pidättelevän".

Pieniä tottiksia ollaan tehty, tänään viihdekeskuksella ja eilen kotipihassa jotain pientä. Sulo on ollut ihan innoissaan, kai siitä on kiva touhuta taas, kun en ole ollut kotona. Eilen tehtiin jäävät ja luoksetulo, tänään kaikki tottisliikkeet läpi. Liinan kanssa eilen lähinnä seuraamisen käännöksiä vasemmalle, tänään pari pientä leikkisessiota kentällä. Liina oli ihan hyvin mukana! Sulon tottikset meni myös hyvin, sillä korkea vire kostautui ääntämisenä, mutta teki muuten hienosti. Tein myös hypyt. Ensimmäisellä se etsi kapulaa aika pitkään. Eteenmenopalkan oli Tiia vienyt etukäteen jo, mutta Sulo ei tätä vielä oikein hanskannut. Paikkamakuussa se oli Macksin tehdessä, nousi kerran, mutta tiesi nähtävästi jo noustuaan tehneensä virheen ilmeestä päätellen. Laitoin takaisin ja makuutin uudestaan. Nyt malttoi olla, mutta äänsi.

Tänään tehtiin myös jäljet. Liinalle noin 200 askeleen peltojälki kulmilla ja kaarroksilla sekä 5 kepillä. Pellolla kasvoi pitkää heinää, ja se oli todella märkä. Heinään jäi selvästi näkyvä jälki mun kulkemisesta, joten ei tainnut olla jäljestys siinä erityisen vaativa tehtävä. Toisen kepin Liina skippasi, muut ilmaisi oma-aloitteisesti ja hienosti. Sulon jälki oli noin 300 askelta ja 3 keppiä, kulmaa ja kaarrosta, alussa noin 20 metrin jana. Janalla Sulolla oli vauhtia ihan liikaa, se häröili ihan omiaan, ja vasta toisella lähetyksellä se malttoi oikeasti ottaa jäljestä kiinni.


Erika Hankalin kävi tänään hieromassa koirat. Molemmilla oli jumeja, ja vinoutta. Liinalla erityisesti, lannerangan alueella. Myös niska oli sillä jumissa. Sulo aristeli vatsan seutua, ja sillä tuntui kylkiluiden väliin kertyneen kuonia. Sulon vatsan aristelu voi olla eturauhasongelmien aikaisen kipumuistin jäännöstä, mitään varsinaisia vatsaongelmia sillä ei ole ollut. Pitää hieroa ja venytellä niitä nyt ahkerasti, ja metsäravuuttamista harrastaa - sitä toki tehdään ilmankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti