keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Pitkästä aikaa hakumetsässä

Pitkästä aikaa käytiin treenaamassa hakua täällä Jyväskylän päässä! Olipa mukavaa; kiitos Terhi, Saija ja Asta! :)

Sulo ja Liina suorastaan loisti. On viimeisen päälle hämäävää, kun tutussa porukassa hakutreenit menee niin hyvin, ja vieraassa tulee huomattavasti enemmän muuttujia... Tietysti osaltaan vaikuttaa varmasti aina vieras paikka vieraiden ihmisten lisäksi, ja todennäköisesti minä aina jännitän enemmän uusissa porukoissa kuin tutussa.

Molemmilla oli samantyyppiset treenit; 2 maalimiestä, jotka liikkuvat keskilinjan suuntaisesti kulkien koko ajan enemmän takarajan suuntaan. Liina teki älyttömän korrektia työtä 6 pistoa! Itse yritin muistaa liikkua koko ajan eteenpäin ja olla näyttämättä suuntaa näytölle lähdettäessä. Jälkimmäisestä Liina vähän häiriintyi; se on selvästi jo fiksautunut käsimerkkiin. Lähti se kuitenkin vähän kannustettuna näytölle, ja vauhdilla lähtikin! Toka vikalta pistolta tuli ilman rullaa; Astan kertoman mukaan rulla oli osunut Liinan hampaisiin, mutta jotenkin se ei ollut tarttunut matkaan kuitenkaan. Lähetin uudestaan, ja rulla tuli sitten ongelmitta. Kertaakaan Liina ei tiputtanut rullaa kuitenkaan! Olen ihan äimän käkenä näin hyvistä treeneistä. 6 pistosta Liina alkoi vähän jo väsyä, mutta hienosti teki kuitenkin töitä loppuun asti. Sunnuntaina aloittamani pyöräilyharrastus tullee tarpeeseen... Irtoaminen ei ollut ihan varmaa, jos Liinalla ei ollut selvää kuvaa maalimiehestä metsässä, mutta silloin, kun se sai näkö- tai hajuhavainnon, se lähti varmasti. Voikin olla tarpeen nyt, että tehtäis enemmän tuulipistoja, ja syviä pistoja, ettei Liina alkais tukeutumaan näköhavaintoihinsa, ja irtoaisi myös varmemmin ja syvälle.

Sulo oli ihan liekeissä. Olin ensin ajatellut, että teen Sulolle vain esinetreenin, mutta kun se niin kovasti halusi päästä ukkoja etsimään, sai sekin tulla. Tehtiin aika helppo treeni ottaen huomioon, että ukot oli jokseenkin tuttuja, haukutuksia ekoille yhdet, lopuille 5-5-10-5. Haukun aloittamisessa, irtoamisessa tai etsimisessä ei ollut mitään ongelmaa. Mua vähän polttelee tällä porukalla kokeilla sellaista rataa, jossa en tiedä, missä maalimiehet on; eli vähän kokeenomaista treeniä. Onhan se niin, että vierailla ukoilla Sulon kanssa tilanne on ihan eri, mutta sen kanssa on niin hauska treenata hakua kuitenkin, että tehköön nyt; ainakin meillä on molemmilla kivaa :)

Tosiaan sunnuntaina kävin pyöräilemässä koirien kanssa tossa maantiellä. Olin ostanut springerin pyörään, ja se on ihan hemmetin hyvä keksintö! Mukavaa itsellekin saada vähän vaihtelua liikkumiseen. Koirat veti välillä, välillä tuli ihan vierellä, mutta mitään ongelmia pyörän vierellä juoksemisessa ei ollut. Tätä me jatketaan!

Sunnuntaina tein lyhyen sheippaustreenin merkinkiertoja molemmille. Maanantaina tokotreenit; Sulolle seuraamisen käännöksiä ja hyppynoutoa kiinteällä metrisellä, Liinalle luoksetuloja. Himmaamisesta luoksetulossa olen vähän huolissani, en tiedä onko syytä. Hyppynoudot ei mennyt ihan putkeen; ensin Sulo sekoili, sitten tuli ok suoritus, ja ajattelin vielä ottaa yhden. No ei olisi pitänyt, Sulo kompuroi, ja este kaatui :( Ei onneksi sen päälle suoraan, eikä sille mitään traumoja ainakaan nyt näyttänyt jääneen. Hyppyytin sen matalamman vielä, mutten sitä kaatunutta korkeaa; ihan jo sillä, että jos Sulo satutti itseään siinä kaatuessaan, niin ei olisi oikein pyytää siltä sille selkeästi haastavaa tehtävää (ei tosin näyttänyt sattuneen). Ensi kerralla sitten.

Tänään tottiksia Kuikassa. Sulolle seuraaminen+nouto+eteenmeno. Seuraamisessa oli toivomisen varaa, kontakti katkeili, Sulo ei ollut ihan tosissaan sen kanssa. Nouto ihan ok, ravillahan se palauttaa. Eteenmeno oli hyvä, bongasi palkan sieltä kyllä ja lähti hyvin, mutta lähti het pallon kopattuaan puskia nuohoamaan. Otin uudestaan, ja nyt Sulo älysi pitää saavutetusta edusta, eli siitä pallosta, huolta... Tein lisäksi henkilöryhmän, joka oli Sulon mielestä vähän epäilyttävä sateenvarjoa kantavine ihmisineen, mutta ei se pöhisemään ruvennut, ja teki lopulta ihan korrektia työtä. Myös maahanmenoja tehtiin; ei ne toivottoman hitaita olleet, muttei mitään salamannopeitakaan... Nopeiten meni, kun otin pallon näytille. Ehkä me tarvitaan motivaatiotreeniä tähän? Sehän ei Sulolla toimi alkuunkaan, että jätän palkkaamatta hitaat, silloin se lakkaa tekemästä kokonaan - tällä onnettomalla periaatteellahan sain meidän noudonkin tosi huonoon jamaan viime talvella...

Liinalle vähän seuraamista ja luoksetuloja, sekä vähän maassapysymisen häiriötreeniä. Käännökset vasemmalle ja oikealle meni hyvin, täyskäännökseen ei ihan se takamuksenkäyttö vielä riitä. Harjoittelemme siis lisää. Vähän aukeaa myös asento, eli meinaa ruveta välillä poikittamaan. Luoksetuloja otettiin kaksi vapaalla palkalla, yksi mun karkuunjuoksemisella ja ruokapalkalla, yksi mun seistessä paikallani ja heittämällä pallon sekä kaksi Jennin avustamana. Nämä oli yllättävän kivoja; nyt Liina oli oikeasti halunnutkin mun perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti