sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Ei tullut ykköstä, ei

Tänään Sulon kanssa koittamassa onneamme (ei kai se onni oikeasti tähän mitenkään liity...) Laukan tokokokeissa Vihtavuoressa. Ilmoitin Sulon sinne hyvinkin ex tempore, katsoin aiemmin tällä viikolla että ihan tässä lähellä olisi kokeet, ja sain ilmoitettua meidät vielä hyvinkin myöhäisherännäisenä mukaan. Kotiin lähdettiin kolmostuloksen kanssa, eikä sijoituksellakaan (5/5) tarvitse juhlia. Pisteitä 115,5. Sulo oli kehän ulkopuolella oikein kivassa vireessä, kehässä huusi suoraa huutoa... Jo paikkamakuuseen mentäessä se aloitti, yksilökehässä touhu paheni potenssiin n. Jälkeenpäin voi jossitella, että olisi ehkä pitänyt ennen suoritusta päästää Sulo juoksemaan pahimpia höyryjä siihen lähimetsään mihin se hinkusikin, mutta tiedä tuosta. Lenkillä se toki oli käynyt aamulla normaalisti. Ei Sulo ole näin pahaa ääntämistä esittänyt pitkään aikaan. Tai jos on, niin olen sen tiukalla komentamisella saanut laskemaan kierroksia. Tokokehä ei vain taida olla oikea paikka ruveta käymään vääntöä siitä, millaisessa vireessä töitä oikein pitäisi tehdä. En tiedä mitä Sulo oikein kuvitteli olevansa menessä tekemään kehään; se aloitti huutamisen, kun annoin liikkurina toimineelle Helille noutokapulan, ja fokusoitui ihan muualle kuin minuun. Toivoin, että huutaminen helpottaisi liikkeiden myötä, mutta ei tässä nyt niin käynyt. Eipä tässä kai muu auta, kuin harjoitella kokeenomaisesti, jotta pääsisi puuttumaan tällaiseen käytökseen. Tänä syksynä ei taideta enää kokeeseen yrittää kuitenkaan, jotta ensi kesänä sitten ehkä taas. Helppoa tämä ei meille nähtävästi ole, kaikki palaset ei millään tunnu loksahtavan yhtä aikaa paikalleen. Liikkeet Sulolla oli nyt paremmin hanskassa kun edellisissä kokeissa, kaksi nollaa siellä tuli tosin, mutta mielestäni nämä nollat on helpommin korjattavissa kuin edelliset ongelmat.

Liikerivistö:

Paikkamakuu 8. Kehässä oli paljon kiinnostuneempi hajuista kuin sen ulkopuolella, ja ääntäminen alkoi, kun piti ruveta tekemään hommia. Protestoiko se? Samat liikkeet se teki häiriössä ihan hiljaa kehän ulkopuolella. Pisteet meni ääntämisestä ja maan haistelusta.

Seuraaminen 6. Sulon seuraaminen oli innokasta ja kontakti hyvä, mutta se huusi lähtiessä niin kovasti, että hädin tuskin kuulin liikkurin käskyjä. Vähän aukesi asento välillä.

Maahanmeno seuraamisesta 8,5. Pisteet lähti äänestä.

Luoksetulo 6. Pysähtyi parin metrin viiveellä. Minä olin tähän oikein tyytyväinen. Ääntämisestä taas jokunen piste pois. Sanoin ekan luoksetulokäskyn mahdollisimman "tylsällä" äänellä, ja Sulo tiesi, että tästä pitää pysähtyä, sinällään teki ihan hienosti.

Seisominen seuraamisesta 0. Sulo teki hienon istumisen. Tätä tietty harjoiteltiin jälkikoetta varten, eikä Sulo osannut erotella, vaikka tällä viikolla seisomista muistuteltiin hyvin ahkerasti mieleen. Aikamoinen haaste näiden erottelu näyttää Sulolle olevan.

Nouto 7,5. Äänsi, palautti kaarella ja ravissa, ei tullut istumaan ihan suoraan, ja oli vähän väljä.

Kaukot 7,5. Äänsi, ja vähän ylimääräistä liikuskelua lopussa (heitti lonkka-asennon mun palatessa). Olisko ennakoinut jonkun asennon? Mutta hei, viimeksi se ei tehnyt yhden ainutta vaihtoa, tähän olen ihan tyytyväinen.

Hyppy 0. Tämä oli vähän liian kiva liike; Sulo ei malttanut istua ollenkaan, vaan teki jojohypyn. Kierroksia oli siis noin sata liikaa...

Kokonaisvaikutelma 7. Tuomari pahoitteli ääntämistä joka verotti pisteitä joka liikkeessä ja tietty kokonaisvaikutelmassakin, no, niin pahoittelen minäkin... Muuten kaiketi oli ihan tykännyt meidän tekemisestä ja mun käskytyksestä jne.

Tiina ja Kerttu meidän tokoryhmästä teki alokkaassa hienon ykköstuloksen! Tosi harmonista ja kaunista työskentelyä, jota oli ilo katsoa! Liina sai vähän tokoilla väliaikoina, ja hengailla siinä kehän vieressä, ja se oli tosi kauniisti ja rauhassa. Mitäpä ei Liina nakin eteen tekisi.

Jotta toisaalta olen pettynyt, kun ei meidän tekeminen oikein millään riitä eikä osu sinne ykköseen saakka, toisaalta en niin kovin, kun siellä oli hyviäkin juttuja mukana, ja Liinan kaunis käytös tietysti lämmitti mieltä. Mutta ehkä kuitenkin plussan puolella mennään; kun Sulonkin kanssa kuitenkin oli sellainen tunne, että ollaan tiimi, ja yhdessä tehdään tätä, ja yhdessä tätä on lopulta joka tapauksessa mukava tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti