lauantai 14. toukokuuta 2011

Hienot pienet hakukoirat

Olipa loistavat hakutreenit! Vieläkin koitan toipua ekstaattisesta olotilasta niiden jäljiltä :) Mun upeat, mahtavat hakukoirat oli vissiin tässä tauon aikana miettinyt tota ukkojen ilmaisukuviota, sillä nyt meidän ilmaisut onnistui ihan nappiin kuin taikaiskusta. Hyvät maalimiehet vielä vahvistamassa. Myös muiden treeniryhmän koirien työskentely oli mennyt eteenpäin, joten kaiken kaikkiaan palkitsevat treenit sekä ohjaajana että maalimiehenä.

Liinalle neljä pistoa kahdella ukolla. Ensin ajattelin, etten ota näyttöjä ollenkaan mukaan, että vahvistelen nyt vain rullan palautuksia. Ensimmäisellä ukolla haamu+pako, tokalla ja kolmannella haamu, neljäs oli muistaakseni puolipiilossa. Rullat palautui ihan niin kuin pitääkin. Liina meni laukalla maalimiehelle, otti rullan ja palautti laukalla. Ilmaisu on mennyt kaksissa treenissä niin hurjasti eteenpäin, että sitä on vaikea uskoa :) Kun kaksi rullaa oli palautunut näin hyvin, otin sitten sen näytön mukaan. Ensin Liina ei oikein tajunnut sitä ukolle uudelleen juoksemista, silläkin hyvä oli ottaa nämä nyt ohjelmaan (kaikkien taiteen sääntöjen mukaisestihan näytöt pitäisi olla alusta asti mukana, mutta musta tuntui yhdessä vaiheessa, että Liina sekoitti rullan hakemisen ja näytön niin pahasti keskenään, että päätin vahvistaa vaan rullantuonteja). Kun maalimies vähän hihkaisi, Liina lähti, minä hihnassa mukana roikkuen. Parempi sen tottua alusta pitäen siihen, että minä kompastelen sen perässä. Eipä tuo tuntunut siitä häiriintyvän.

Sulo kävi metsässä kahdesti. Ensimmäisellä kerralla yhden piston verran ainoastaan, yksi maalimies haamuna, joka lähti vielä pakoon. Tämähän toimi, Sulo paineli perään ja ilmaisi suoraan. Toisella sessiolla sama homma ensimmäiselle ukolle. Loput kolme oli sitten jo piiloissa, ei kovin vaikeissa, mutta melko syvällä. Haukut 5-10-15-10. Hyvin ilmaisi, ei ollut tullut iholle, vaikka haukun se tuppaa aloittamaan aika siinä naaman lähellä, josta pakittaa vähän kauemmaksi. Saan kuulemma luvan hommata korvatulppia maalimiehille :) Tehtiin yksi keskilinjan ylitys vauhdilla. Sulollekin siis oikein hyvin onnistunut treeni.

Lopuksi tein vielä esineruudun 50x10m. Sulolla 2 esinettä ruudun takaosassa. Ensimmäinen pisto meni hyvin ruudun loppuun asti, siellä rauhoittuminen työskentelyyn, löytö ja nopea palautus. Hyvä näin. Seuraava ei ollut yhtä vauhdikas, jäi etsimään etuosasta (maahan oli tippunut naminpalasia), mutta eteni oma-aloitteisesti kuitenkin eteenpäin, löysi esineen ja palautti hienosti. Sulo pysytteli myös hyvin ruudun rajojen sisäpuolella.

Liinan esineruutuun haettiin sitä vauhtia, kuten taannoin uhosin. Tein tätä yksinkertaisesti heittämällä esineen virkaa toimittaneen narupallon keskelle ruutua pitäen samalla Liinasta kiinni, ja lähettämällä sen etsimään. Vauhtia tulikin sekä etenemiseen että palautukseen. Toinen esine, hanska ei lentänyt kauaksi, mutta palautus oli ok. Kolmas esine taas narupallo, jätin Liinan istumaan, kävelin edemmäs ruudussa ja heitin pallon kauemmas. Liina etsi nyt rauhallisemmin kuin ensin, mutta kuitenkin määrätietoisesti. Pallo meinasi tippua ennen aikojaan, jouduin pyytämään palautuksen pari kertaa uudestaan.

Ennen hakutreenejä käytiin vielä Helmisen Hannan opissa katsastamassa tottelevaisuuden tilaa. Tein Liinan kanssa seuraamisia ja pari luoksetuloa. Katsottiin erityisesti takamuksen käyttöä vasemmalle kääntymisessä. Tehtiin nurkan ympäri ja pylvään ympäri, ja sain arvokasta oppia käsiavun käyttöön, jolla saan takamuksenkin kääntymään. Oli kuulemma alkanut toimia paremmin, hyvä näin! Lisäksi Sulo pääsi tekemään paikkamakuun seuraavan ryhmän kanssa. Olin itse piilossa. Sulo oli seuraillut ympäristön tapahtumia "kuin olisi elokuvaa katsellut", mutta pysynyt varmanoloisesti. Kyllä minä sille sen sallin, ottakoon rennon asennon ja tarkkailkoon ympäristöä, kunhan pysyy maassa. Eikä sillä mitenkään överiksi ollut kuulemma mikään ilmasta tulvivien hajujen tuoksuttelu mennyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti