lauantai 21. toukokuuta 2011

Sehr Gut

Liina kävi tänään tuomiolla Mäntässä Spl:n erikoisnäyttelyssä. Tulos oli allekirjoittaneelle pienoinen yllätys, toki mieluisa sellainen: Liina sai arvosanaksi SG eli Sehr gut eli erittäin hyvä; paras arvosana, jonka Spl-näyttelyssä 12-18 kk luokassa voi saada. Semminkin, kun arvostelu vaikutti nähdäkseni varsin positiiviselta, ja jättipä Liina jokusen näyttelylinjaisen taakseen ;) Sijoituksissa se jäi häntäpäähän, mutta siellä punamustien keskellä ainoana harmaana en oikein osaa moisesta pahoillani olla. Tärkeintä on, että mahdollisia tulevia mittelöitä varten tarvittava arvosana on nyt saatu (parempikin kuin tarvittaisiin), ja mistä tuota tietää, jos innostuu joskus uudemmankin kerran viemään pikkuneidin näytille.

Kokemuksena Spl-näyttely oli minulle uusi. Kehä on iso, ja avustajilla on koiran esittämisessä iso rooli; avustajan tarkoitus on saada koiran kulku vauhdikkaaksi ja ilme valppaaksi. Kuumahan siinä tulee, varsinkin jälkimmäisessä ryhmäjuoksutuksessa, en edes laskenut kuinka monta kertaa sain kehää pinkoa ympäri. Iso kiitos Kirsille Liinan esittämisestä! Ja Tiialle arvokkaista neuvoista. Yksittäisarvostelu ei mennyt ihan putkeen, seisomiset oli vielä ok, mutta juoksutuksessa Liina kauhoi eteenpäin sillä mentaliteetillä, että mamman luo ja vilkkaan. Onneksi juoksu oli parempaa ryhmäkehässä, tämän tuomarikin suullisessa arvostelussaan noteerasi. Laukauksiin Liina ei reagoinut. Ylipäänsä Liinan käytökseen näyttelypaikalla olin tyytyväinen, se käyttäytyi rauhallisesti (jopa liiankin kanssa, Kirsin ilme oli jokseenkin kauhunsekainen hänen tullessa noutamaan kehään nurmella pitkin pituuttaan loikoavaa koiraa. Onneksi rötvääminen jäi kehän ulkopuolelle.), eikä Liina reuhonnut toisia koiria kohtaan ja oli koko ajan hyvin kuulolla mua päin. Liina sai oman pienen jalkapallon narulla varustettuna näyttelytuliaisina, lelu on korkattu ja mieluiseksi osoittautunut :)

Liinan näyttelyarvostelu seuraavassa:
"Suuri, keskivoimakas runko, hyvä tyyppi, erittäin hyvä pigmentti, vahva pää, hieman vaaleat silmät, normaali säkä, suora selkä, hyvä (gelagerte?, laskeva?) hieman lyhyt takaosa, olkavarsi saisi olla viistompi (? schräger liegen), takaa korrektisti kulmautunut, hyvä rintakehä, korrekti etuosa, ranne hieman heikko, voimakkaampi nachschub?, tippuu hieman esitettäessä."

Tämä siis unohtuneella koulusaksalla ilmaisia sanakirjoja hyödyntäen, seuraavassa alkuperämaan kielellä arvostelu kokonaisuudessaa, jos joltakulta saksa luonnistuu hieman jouhevammin, saa heittää käännöstä kehiin!
"gross, mittlere knochkraft, gute substanz, sehr gutes pigment, kräftiger kopf, etwas helle auge, normale widerrist, gerade rucken, gute gelagerte etwas kurze kruppe, der oberarm sollte etwas schräger liegen, hinten korrekt gewinkelt, gute brustbildung, korrekte front, vordere mittelfuss etwas feich, kräftiger nachschub, fällt etwas auf die vorhand."

Tuomari oli Frank Goldlust.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti