perjantai 3. kesäkuuta 2011

Hakumetsässä

Torstaina käytiin vielä hakumetsässä kera Essin ja Annin. Taukoa ehtikin tulla hakutreeneistä erinäisten kiireiden vuoksi pari viikkoa.

Liinalle neljä ukkoa, kaikki haamuina, näytöille paot. Liinalla oli ihan hirmuinen vauhti päällä metsässä! Rullat tipahteli, mutta se kävi kyllä ne hakemassa ja toi mulle. En saa kehua Liinaa rullan ottamisesta ollenkaan, sillä silloin se tiputtaa rullan herkästi. Ilman apuja etsiminen ei lähtenyt oikein käyntiin, yhdelle pistolle sitä yritettiin, mutta vauhti loppui siihen ja nenä meni maahan. Pitäisi tuuliharjoituksia tehdä, niitä tuulisia kelejä odotellessa... Sitäkin voisi tehdä, että antaa sen nähdä haamun, jonka jälkeen kääntää vaikka ympäri ja lähettää uudelleen. Näytöille menossa oli enemmän vauhtia kuin viimeksi, ja tuli pari oikein hyvää vahvistusta siihen vielä. Ihan hyvät treenit, tauko huomioiden. Ja tuo vauhti ja innon määrä oli kyllä tosi positiivista.

Sulolta ei oikein haukku irronnut. Olisikohan sitä jo väsy painanut. Otin Sulon kahteen otteeseen metsään, molemmilla kaksi pistoa, tosin ekalla kerralla tehtiin kolmaskin, kun ilmaisu oli niin huono. Kun haukku ei irronnut, tuli metsään sitten kaikenlaista muuta käytöstä, kuten haistelua, vinkumista, maalimiehen tökkimistä. No, ehkä en vielä huolestu, haukutaan nyt leluille ja katsotaan ensi viikolla, onko tässä oikea ongelma käsissä. Haamuille ilmaisu toimi jotenkuten, etsimäänkin Sulo lähti hyvin, mutta ei sitten oikein ilmaissut. Mulle on kyllä sanottu, ettei haku ole välttämättä Sulolle paras laji, ja voisihan se olla itsenäisempi ja toimintakykyisempi siihen hommaan, mutta toisaalta ukkojen etsiminen metsästä on Sulon mielestä kyllä ihan selvästi hauskaa. Pidetään tämä nyt vain sellaisena, että kaikilla on mukavaa, tulee onnistuneita treenejä ja itsevarmuus kasvaa; se, päädytäänkö me Sulon kanssa ikinä hakukokeisiin, on toissijainen asia.

2 kommenttia:

  1. Sulla on hyvä asenne! Pääasia on, että on hauskaa. Treenaaminen voi olla tavoitteellista, vaikkei kokeisiin tähtäisikään. Näin ainakin meillä Hilppiksen kanssa. Oilin kanssa sitten rypistellään vähän enemmän. ;)

    VastaaPoista
  2. Mutta Sulonkin kanssa toki ovi pidetään raollaan ;)

    VastaaPoista