sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Kesä! ja tilannekatsaus

Viikonlopulle suunniteltu peltojälkikurssi peruuntui, joten viikonloppu kuluikin sitten kotona puuhastellessa. Oi, jos kohta päästäisiin jo muuttamaan takaisin! Kesäkin tuntuu ihan erilaiselta, kun voi koko päivän toimittaa pihalla. Talviturkistakin pääsin eroon. Piha se on täällä väliaikaiskodissammekin, mutta kovin se tuntuu pieneltä, ja naapureita joka nurkalla. Suunnittelin kyllä jäljentekoa kurssia paikkaamaan, mutta se nyt jäi. Nämä remppahommat mitä pikemmin kun saa pakettiin, sitä pikemmin päästään taas kotiin asustelemaan. Toisaalta pieni tauko tekee välillä hyvää, minulle ainakin; se kasvattaa omaa motivaatiota tekemiseen.

Koirat kyllä nauttii olostaan kotona. Ne on molemmat varsinaisia kaivureita, kun on pihaa myllätty useammasta kohdin. Sulo tykkäisi tulla aina samalle kuopalle ja haukkua lapiolle; Liinalla puolestaan on omat kuviot. Se on kaivanut kaksi massiivista kuoppaa ihan oma-aloitteisesti, toisen ulkovessan viereen, toisen pihan reunalle kuusen alle. Ja naama tietysti ihan pihkassa. Koirille suurinta hupia on, kun puolisko kaivaa esiin virvelin ja yrittää pyytää kalaa. Yritykseksi se on nyt jäänyt, en tiedä miten hyvin kalat kuulee veden alle kaksi huutavaa koiraa. Liina aamulla jo kävi pyytämässä virvelisessiota: se juoksi laiturille, sitten takaisin meidän saunamökkiin katettuun aamupalapöytään, sieltä saunan ovelle (jossa virveliä säilytetään) ja taas laiturille. Ja hirveä vinkuminen päällä. Pitihän Liinan huvinsa saada.

Liina on taas paastonnut. Sille ei oikein luutkaan kelpaa, ei ainakaan pakastimesta otettuina. Sitten, kun ne on ensin muhinut maan sisällä päivän, pari, syömistä voi harkita. Sama juttu kupista tarjoiltujen eväiden suhteen. Yhtenä iltana tässä Sulo kävi vinkumassa mulle, kun tietokoneella jotain näpräsin. Sanoin Sulolle "näytä mikä on", ja se vei mut Liinan kupille, jossa oli eväät koskemattomina. Sulo tietää, että Liinan ruoka ei ole Sulon ruokaa, mutta nälkäinen possu mietti, saisiko se kuitenkin syödä Liinan eväät, kun ne ei sille maistu. Nauratti, annoin Sulolle jälkiruoaksi sellaisen hammastikun - ansaitsihan se sen, kun noin nätisti kävi pyytämässä. Tämän jälkeen Liina kävi muuten tyhjentämässä kuppinsa.

Koska ei olla mitään järkevää tehty, päivitetään nyt treenien ja tavoitteiden suhteen tilanne, kuten otsikossa luvattua.

Liina aloittaa:

Liinan kanssa tavoitellaan BH-koetta ehkä syksyksi, mutta ei suhtauduta tähän tavoitteeseen liian vakavasti. Jos kaikki menee suunnitellusti, ensi vuonna voitaisiin oikeita jälkikokeita katsoa.
Liikkeistä:
- seuraaminen: vireen kanssa on vielä tekemistä. Seuraa nätisti ehkä sen kymmenen askelta. Takamuksenkäyttöä vielä harjoitellaan. Henkilöryhmää ei olla hirveästi harjoiteltu.
- luoksetulo: pitkästä matkasta eteentuloasennossa on vähän sanomista, vauhti on ollut kiva. Malttaa yleensä odottaa. Luoksetuloasennosta perusasentoon siirtymisessä treenattavaa.
- jäävät: vaiheessa. Maahanmeno ehkä vahvin. Menee edestä, seuraamisesta ei vielä oikein.
- paikkamakuu: tarvitsee vielä paljon vahvistusta sekä keston että häiriön suhteen.
- hyppyjä ollaan aloiteltu.
- eteenmenoa esineelle tehty, mutta hyvinhyvin alussa ollaan vielä.

Sulo:
Sulolla tähtäimenä JK1 syksyllä, katsotaan miten tottisten kanssa käy kesän aikana. TK2... no, saapi nähdä. Jos vielä tämän vuoden aikana kokeissa käydään, niin hyvä on.

- seuraaminen: sitä pitkää pätkää ketjutettuna henkilöryhmään pitäisi harjoitella.
- jäävät: istuminen ehkä epävarmin.
- eteenmenoa pitää vahvistella. Ketjutreeniä pitäis ruveta tekemään, eteenmenon loppupalkalla.
- noutoa pitää vahvistaa. Tunnetta mukaan.
- a-este on ainakin mieluinen. Takaisinhyppy ei ole valmis.
- hyppynouto ihan ok mallilla.

Tokosta erityistreeniä vaatii kaukot.

1 kommentti:

  1. Tauko voisi tosiaan tehdä hyvää itse kullekin. Pitäisi vaan tehdä se niin, että päättää jäädä tauolle eikä näin kuin minä, joka ei ole jättäytynyt tauolle, vaan laiskana ei vaan viitsi tehdä ja sitten ottaa päähän oma vätystely. No, ehkä maastokausi tuo sitä kaivattua vaihtelua niin teille kuin meillekin. Haku on kyllä huisin hauskaa!!! :D

    Hyvällä mallillahan teillä on treenit. Liinakin mennyt tosi paljon eteenpäin nyt viime kuukausina, etenkin vireen suhteen. Kenties vauhdikkailla hakutreeneilläkin on ollut osuutta asiaan..?

    Mun täytyy kanssa terästäytyä; tehdä tason tarkistus ja miettiä jatkotavoitteet. Potkihan mua persuuksille sinäkin, jos näyttää etten pääse yli tästä laiskottelusta. ;)

    Nähdään illalla treeneissä!

    Helleterveisin,

    Essi

    VastaaPoista