perjantai 3. kesäkuuta 2011

Toinen avo 2

Putken kolmas koe Tampereella, Tampereen Vetokoiraseuran järjestämänä. Tuomari Juha Kurtti. Tuloksena avo2 ja puolen pisteen erolla sama tulos kuin edellisen päivän kokeesta, nyt 141 pistettä. Tulosrivistö:

Paikkamakuu 10 p. Ei ongelmaa. Lonkka-asentoa ei tällä kertaa verotettu.

Seuraaminen 8 p. Yllättävän hyvät pisteet suoritukseen nähden... Koerupeama näkyy pitkäkestoista tekemistä vaativassa toiminnassa - vire oli no, matala... Sulo haahusi, jäi jälkeen, ei ollut mukana täyskäännöksissä, istui hitaasti. Positiivista kuitenkin, että se korjasi itse: vaikka kontakti tippui, se kuitenkin muisti mitä oltiin tekemässä ja yritti uudelleen.

Maahanmeno seuraamisesta, 9 p.Olisi voinut olla vähän nopeampi.

Luoksetulo 6 p. Venyi. Huonompi kuin eilen, parempi kuin sunnuntaina. Omaakin mokaa oli mukana, annoin käskyn liian myöhään.

Seisominen seuraamisesta 10 p.Tämä oli hyvä.

Nouto 7 p.Oma heitto oli vino. Sulo lähti hyvin, lähti palautukseenkin hyvin, kunnes metrin päässä musta bongasi maasta hajun, tiputti kapulan ja pisti nenän maahan. Uusi tuo-käsky, Sulo mietti hetken ja toi kapulan eteen (huh!).

Kaukot 0 p.Sulolla ei ollut aikomustakaan nousta istumaan.

Hyppy 8 p. Törmäsi lopussa. Mutta tästä liikkeestä Sulo tykkää!

Kokonaisvaikutelma 9 p. Koira voisi osoittaa enemmän aktiivisuutta ohjaajaa kohtaan - no aijaa :) Ja kiva oli kuulemma nähdä valkoisiakin kokeissa (eilen oli muuten evl:ssä valkoinen).

Ihan hyvä maku tästä kuitenkin jäi. Osa virheistä menee liian vähäisen liiketreenin piikkiin, osa olemattoman koemaisen treenin piikkiin, osa sen, että tämä oli kolmas koe putkeen. Mutta en minä tiedä, ei se nyt ihan kamalaa ollut. Sulo yritti, ei jaksanut keskittyä loppuun asti, mutta teki suurimmaksi osaksi niinkuin osasi. Noita kaukoja meidän täytyy treenata tosin ihan eri mielentilaan, että Sulo erottaa selvästi paikkamakuun ja kaukot toisistaan, että kaukoista tulee iso loppupalkka, tai sitten kaukoista pääsee suoraan tekemään hyppyä, joka on Sulon lemppariliike. Olen ehkä itsekin pilannut tuota liikettä liialla hinkkaamisella, sillä talvella  kaukot oli Sulolle aika varma nakki.

Nyt jätetään kuitenkin toko vähäksi aikaa tauolle. Olin katsellut kyllä kesäkuun kokeita, mutta nyt tuntuu, että ohjaaja ja koira tarvitsevat pientä taukoa, jotta jaksavat taas painaa. Ja voi olla, että me jätetään toko joka tapauksessa tauolle syksyyn asti, ja ruvetaan treenaamaan pk-tottisliikkeitä enemmälti. Niissäkin olisi tekemistä, sikäli mikäli sitä jälkikoepaikkaa tämän vuoden puolella meinais katsella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti