keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Kokeisiin valmistautumista

Sulo on jatkanut tokoiluja avon liikkeiden merkeissä. Tiistaina oli Hannan tokot. Tehtiin kaikki avo-luokan liikkeet läpi. Palkkaa parin liikkeen välein.

Hannalta kommentteja kootusti:

- Sulolle noutojen palautuksia. Älä tee näistä isoa numeroa! Helppoja juttuja :)
- pysäytyksiä esim. kiertämisen kautta. iso koira voisi tykätä isosta vauhdista. treenaa pysäytyksiä heittämällä pallo/ruoka samaan aikaan käskyn kanssa
- jos ei istu esteen takana, anna seistä, älä anna toista käskyä - 8 tulee väärästä asennosta
- sulolle joku merkki, joka tulee ennen palkkaa, jota voi käyttää kokeissa
- palkkaantuminen kehumisesta? tykkäisikö "tökkimisestä"? ("Näyttääkö se tältä kun se on oikein iloinen?")

Eli sitä fiilistä vaan tekemiseen; pitäisi löytää palkkaustapa, jolla Suloa voi kokeessakin palkata siten, että se oikeasti palkkaantuisikin.

Viime hetken valmistautumisten yhteydessä olen huomannut, että mun on selvästi reagoitava treeneissä, jos Sulo tekee virheen - pelkästään uuden käskyn antaminen ei auta korjaamaan virhettä. Tämä näkyi hypyssä; istuminen hypystä on Sulolla ollut vähän nihkeää. Jos Sulo ei heti istunut, kutsuin sen pois ja hyppyytin yli uudelleen. Tällöin se istuminenkin tuli sieltä. Viihdekeskuksellakin käytiin Jennin kaverina pyörähtämässä ja tekemässä tokoliikkeitä; Sulo halusi käydä välipalkkana kiipeämässä A-esteen :) Sen se sai tehdä. Erityisesti me ollaan hiottu seisomisia ja pysäytyksiä, kaukojen istumaannousuja, esteen takana istumista.

Liinan kanssa tehtiin yksi setti noutotreeniä Hannan tokossa. Etsittiin tapoja saada palautukseen vauhtia. Liina palauttaa kyllä siististi, mutta palautus saisi olla vauhdikkaampi. Houkuttelu ruokakupin kanssa toimi parhaiten; mutta mun pitää juosta Liinaa karkuun sen kupin kanssa. Ihan alussa pitää muistaa tokoasento, jotta Liina pikkuhiljaa oppisi yhdistämään jäykän tokoasennon mukavaan tekemiseen.

Liina on tehnyt paikkamakuita. Urmon ja Pepen kaverina pysyi, kunnes itse avasin suuni. Tähän pitää erikseen siedättää. Maanantaina Liina yllätti positiivisesti; vierestä nousi kaveri ylös ja tuli haistelemaan Liinan niskaa. Olin varma, että homma menee rähinäksi, mutta mitä vielä, Liina makasi aloillaan ilmeenkään värähtämättä! Vahviste tuli aika täydelliseen saumaan :) Upea työmoraali tuolla pienellä koiralla. Lisäksi seuraamista, suoraa ja käännöksiä ollaan tehty, sekä jääviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti