sunnuntai 21. elokuuta 2011

Harhajälkiä

Käytiin Annan kanssa jäljellä Leppäveden suunnalla. Maasto oli mukavaa kumpuilevaa kuusi-mäntymetsää. Tikiksen keskustakin on hiljaisempi paikka kuin kyseiset maastot, kuten Anna osuvasti huomautti... Sieniporukoita tuli ja meni, koiranjuoksuttaja ja mopoilijoita. Nämä takasi sen, että harhajälkiä oli taatusti riittämiin. Turha niitä on kuitenkaan pelätä, pääteltiin, ja mentiin näillä.

Alkuun tehtiin esineruututreenit. Sulo teki tarkkuusetsintää 5x5 (?) ruudussa pienillä esineillä. Pyykkipoika löytyi helposti, seuraavaa (kylpyhuoneen maton palasta) Sulo joutui etsimään pidempään. Liinalle tehtiin näyttöruutuja, jotka ei onnistunut ihan toivotunlaisesti. Se ei tahtonut enää esineelle ehdittyään muistaa mitä oli tekemässä... Kotona muistuttelin vielä palautuksia eri esineillä. Nämä se hanskasi hyvin. Etenemistä pitäisi saada, ja ehkä vain vahvistellaan nostamista eri etäisyyksillä erilaisissa häiriöissä, ja yritetään hyvällä palkalla (=kova motivaatio) saada lisää vauhtia. Nythän Liina alkaa helposti jäljestämään ruudussa, joten erittäin vahva noutaminen ja tunnetila siihen pitäisi saada yhdistymään esine-vihjeeseen.

Liinalle Anna oli tallonut muutaman sadan askeleen jäljen 7 esineellä. Alussa muutaman metrin jana, vanhentui tunnin. Liina otti ensin takajäljen, vaihtoi suuntaa kun en päästänyt etenemään. Kaksi ekaa keppiä nousi hyvin, mutta sitten alkoi vaikeudet, luultavasti harhajälkien vuoksi. Jotenkin Liina löysi kuitenkin uudelleen oikealle jäljelle, ja kaikki kepitkin nousi yhtä harhailujen vuoksi metsään jäänyttä lukuun ottamatta. Viimeisellä pätkällä oli muutama kepinpätkä, jotka Anna oli mennessään taittanut, niitä Liina ei ilmaissut vikaa lukuun ottamatta. Harhajälkien osalta Liina ei siis vielä ollut valmis noin isoihin häiriöihin, mutta hyvin se kuitenkin työskenteli, ja ilmaisuihin olin tyytyväinen; pari kertaa pyysin sitä näyttämään, mutta kyllä se painui maihin oma-aloitteisestikin.

Sulo teki oikein hyvää työtä! Jälki oli muutaman sata askelta pitkä, ja siellä oli 8 keppiä. Vanhentui tunnin, oli polun ylityksiä muutama ja taatusti niitä harhajälkiä. Takajäljen se tosin otti alussa janalla (muutaman metrin lyhkänen jana) ja kävi muutenkin kierroksilla, mutta rauhoittui sitten ihan hyvin jäljestämään. Kaikki kepit nousi. Sulo merkkasi olettamani harhajäljet, mutta pysyi hyvin omalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti