sunnuntai 7. elokuuta 2011

On taas touhuttu

Takana treenintäyteinen viikonloppu, kerrankin! Kiva on ollut touhuta koirien kanssa. Paljon olisi tehtävää ja hirmuisesti suunnitelmia toteutettavana, harmillisesti työreissu osuu ensi viikkoon, eikä ehditä tekemään niinkään paljon ensi viikolla. Lauantaina käytiin pyörähtämässä tokokerhon kesäpäivillä, jossa tehtiin sheippaustreeniä laatikon kanssa. Tein myös jälkitreenit molemmille. Tänään käytiin Jämsässä jäljestämässä Tiian kaverina.

Meidän versio laatikkotreenistä oli se takapäänkäyttöharjoitus. Liina muisti sen yllättävän hyvin, ei tarvinnut paljoa vahvistaa laatikkoon suuntautuvaa käytöstä, kun se jo nousi sen päälle etujaloillaan. Seuraava vaihe oli vahvistella takajalkojen liikettä. Avitin sitä alkuun liikkumalla itse ensin laatikon ympärillä, mutta pääsin vahvistamaan liikettä myös niin, että olin itse paikoillani. Vielä Liina ei kuitenkaan tainnut tajuta naksun johtuvan takajalkojen liikuttelusta, sillä se tarjosi ahkerasti etujalkojen liikuttelua.

Sulo sai tehdä laatikkoharjoituksia "demokoirana" eräälle tuoreelle pennunomistajalle, sille vahvisteltiin ihan vain laatikkoon kohdistuvaa käytöstä, muuta treeniä laatikon kanssa se ei ole aiemmin tehnytkään. Hyvin Sulo selvisi tehtävästään :)

Lauantaina Liina teki keppisuoran tienposkeen, tänään tehtiin noin 100 askeleen keppisuora metsään. Molemmissa 8 keppiä. Lauantaina Liina jätti yhden ilmaisematta, muut nousi. Loppua kohti ilmaisut siistiytyi, eikä Liina enää poiminut keppejä suuhunsa. Tänään alku meni hyvin, Liina jäljesti tarkasti ja innokkaasti, ja ilmaisi kepit hienosti. Loppua kohti jäljestys vähän levähti ja samalla kepit alkoi jäädä metsään. Liinalle on hyvä ottaa alkuun muistutuksena ilmaisu ennen jäljelle lähtemistä. Tiia sanoi myös ilmaisusta, että mun kannattaa kokeilla, miten sen käytökseen vaikuttaa mun käytös ilmaisun yhteydessä; annanko sen vain lähteä jäljestämään "vapaasti", vai erityisestä luvasta. Mitään maahanmenosulkeisia mun ei kannata jäljellä alkaa ottamaan. Lisäksi Liinaa voi kehua jo silloin, kun se noteeraa kepin, eikä välttämättä tarvitse odottaa maahanmenoon saakka.

Sulo teki lauantaina 2 janaa, oikealle ja vasemmalle, joiden jälkeen kahden kepin jälki. Tänään 3 janaa, kaikki vasemmalle. Tänpäiväiset janat oli Tiian tekemiä, eli päästiin harjoittelemaan vieraita jälkiä ja keppejä. Lauantain janat ei mennyt niin hyvin, Sulo kävi hirveillä kierroksilla, eikä edennyt ollenkaan suoraan. Sen sijaan se ei ottanut takajälkeä, mutta molemmilta jäljiltä se meinasi jättää yhden kepin metsään. Tänään janat oli ok-tasoa, Sulo eteni hyvin, mutta oikoi lopussa. Ensimmäisellä meinasi ottaa takajäljen, mutta kääntyi oma-aloitteisesti. Vikan janan kepin se jätti nostamatta.

Sulolle ja Liinalle molemmille otetaan kepit tehotreeniin nyt. Tiia ehdotti treeniä, jossa keppejä vain "viljellään" pihalle ympäriinsä, ja mennään koiran kanssa pihalle yhdessä, ilman sen ihmeempiä käskytyksiä. Tämä on hyvä esim. iltaruokatreeninä.

(Tätä kirjoittaessani Liina makaa vierellä sohvalla, näkee unta, vinkuu ja heiluttaa häntää... Sillä on myös toisessa kankussa ilmeisesti hotspot. Tarvii putsailla betadinella.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti