lauantai 20. elokuuta 2011

Touhukas toipilas

Suloa ei uskoisi toipilaaksi, ellei sillä olisi kumitassua jalassa. Kipeältä se ei vaikuta enää ollenkaan, liekö sitten side tukee jalkaa niin hyvin, että pystyisi taas painamaan. Aika voimakkaasti sitä on pitänyt hillitä nämä muutamat päivät. Ja energiaa olisi niin prkleesti. Kotona kaikuu jatkuva piippiippiippiippiip... Jotta pakkohan sille on ollut tehtävää keksiä, kun ei olla niin kovin pitkillä lenkeillä viitsitty käydä, jotta jalka saisi parantua rauhassa. Toissapäivänä tehtiin jäljet, tänään pientä esinetreeniä. Sulon jälki oli n. 250 askelta pitkä. Jätin sinne 12 keppiä, jotta nyt joku mieli olisi harjoituksella ollut. Janaa ei ollut, sillä en halunnut Sulolle mitään hirveää vauhtia. Sulo jäljesti hyvin. Alussa jouduin hidastamaan tahtia, loppujäljen Sulo eteni hyvää tahtia. Se teki tarkkaa työtä, kulmatkin jäljesti kuin kello. Keppejä jäljelle jäi kaksi, molemmat keskivaiheelle perätysten.

Liinalle tein viiden kepin ruudun, ja noin 150 askeleen jäljen, niinikään viidellä kepillä. Kehuin kepin noteeraamisesta, jos Liina ei ruudussa heti mennyt maahan, sanoin "näytä", jota käytin viime syksynä, kun keppejä opeteltiin. Tämä toimi! Liina työskenteli intensiivisesti ja nosti ruudusta 4 ensimmäistä keppiä nopeasti, viidettä siirsin, ennen kuin Liina noteerasi sen. Jäljeltä Liina ilmaisi kaikki kepit, neljänteen kehotin sitä vielä näyttämään.

Tänään tehtiin pieni esinetreeni, Sulolle n. 5x10 ruudusta kolme pientä esinettä. Se löysi kaikki hyvin ja reagoi niihin, mutta sen ote on palautuksissa niin elävä, että se tiputteli niitä tullessaan, eikä sitten heti enää löytänyt samaa, ja vaihtoi esineitä. Vissiin pitää treenata palautuksia. Liina teki kahdessa setissä esineiden palautuksia ensin, sitten samassa ruudussa kahden etukäteen viedyn esineen palautukset. Ensimmäinen nousi hyvin, toista (pyykkipoikaa) Liina ei meinannut noteerata, joten menin niin lähelle, että pystyin kehumaan siinä kohtaa, kun Liina oli esineen kohdalla. Harjoitusta vaan lisää erilaisilla esineillä. Nyt, kun motivaatio alkaa olla kohdillaan, pitäisi alkaa treenata Liinalle suoria pistoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti